Kako napreduje izgradnja 2. faze projekta ,,Novi Dorćol“? – Betonski radovi stigli do kote 6. etaže:

08/18/2022
od strane

Krajem juna ove godine, portal beogradskiprojekti.rs , ekskluzivno je prikazao budući izgled 2. faze projekta ,,Novi Dorćol“ na kojoj su građevinski radovi zvanično otvoreni 14. juna, kada je tim povodom za predstavnike medija, kompanije-investitora i projektanata, priređen koktel i prezentacija projekta sa obraćanjem prisutnima.

Radovi su zapravo, otvoreni još početkom marta ove godine, kada je počelo probijanje prvih šipova, a taj posao je završen u rekordnom roku. Sredinom jula, projekat je počeo da se uzdiže iznad kote prizemlja, a do danas betonski radovi stigli su do armirano betonske ploče šeste etaže objekta.

Podsetimo, nakon uspešnog završetka prve faze projekta ,,Novi Dorćol" i useljenjem prvih stanara krajem jula prošle godine, svečanim koktelom priređenim za medije i zvanice 14. juna ove godine, obeležen je početak radova na izgradnju druge faze stambeno-poslovnog kompleksa ,,Novi Dorćol", koji se nalazi u Venizelosovoj ulici. 

Zvanicama je tada dobrodošlicu poželela Dušica Gaković, Project Lead kompanije ,,Deka Inženjering", koja na našem tržištu posluje od 2011. godine, a o čemu svedoči uspešno završen stambeni kompleks A Blok na Novom Beogradu, kao i uspešno realizovane prve faze projekta ,,Novi Dorćol". 

„Investitorska kuća Deka Inženjering, koju večeras ponosno predstavljam, sa drugom fazom kompleksa Novi Dorćol otišla je nekoliko koraka napred u odnosu na sve stambene komplekse koji su trenutno u ponudi. Nova faza Novog Dorćola prostiraće se na površini od 50.000 kvadratnih metara i obuhvataće 6 lamela u koje će biti smešteno 347 stanova strukture od garsonjera i jednosobnih do četvorosobnih i premium stanova na poslednjem 12. spratu, 9 komercijalnih lokala, novih 480 parking mesta, centralni trg sa širokom pešačkom zonom, obilje zelenih površina, fontanu, igralište za decu, prestižne restorane i kafiće" - istakla je tada Dušica Gaković. 

Okupljenima se kasnije obratio i Jugoslav Janjić, ispred projektantske kuće ,,Dizajn Arhitektura", a koja je glavni projektant druge faze. govorio i glavni projektant druge faze, Jugoslav Janjić. 

On je istakao da je ,,Novi Dorćol“ jedinstven projekat koji svojim urbanističkim konceptom respektuje istorijsko nasleđe, nadovezujući se na postojeće okruženje, nadograđujući ga sa novom stambenom oazom u centru Beograda i pešačkom zonom koja će se povezati sa budućim Linijskim parkom i dorćolskim ulicama. Posebno je zadovoljstvo raditi za investitora koji kao prioritet ima da ponudi vrhunski proizvod na tržištu, od kvaliteta organizacije životnog prostora do implementiranih sistema i materijala, naglasio je Janjić. 

Prva faza, koju čini 225 stanova, 15 komercijalnih objekata, realizovana je uprkos pandemiji virusa COVID-19, za predviđenih 18 meseci, tako da su prvi stanari još u julu prošle godine u ovom velelepnom zdanju pronašli svoj dom. Autorstvo nad idejnim rešenjem kompleksa, koji se prostire na ukupno oko 100 000 m2, potpisuje arhitektica Ljiljana Blagojević. 

Završetak započete druge faze planiran je za mart 2024. godine.

Komentari

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju