Kako napreduju radovi na realizaciji projekta ,,Dorćol centar" - U toku izgradnja fasade:

08/25/2022
od strane

Kako napreduju radovi na realizaciji projekta ,,Dorćol centar" - U toku izgradnja fasade: 

U Ulici cara Dušana, krajem 2019. godine, počeli su radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa ,,Dorćol centar", čija je armirano-betonska konstrukcija završena krajem pošle godine. 

U toku je izvođenje radova na izgradnji fasade na većem delu objekta, dok se sa prednje već postavlja izolacija. 

Na uglu Skenderbegove i Knićaninove ulice deo fasade u zoni prizemlja, odlikovaće stil predratnog objekta sličnih gabarita, kao ranije uklonjeni.
Podsetimo, BRGP kompleksa ,,Dorćol centar" iznosi približno 16 000 m2. Isti razvija spratnost 3G+P+4+Pr. Površina parcele, oivičene Ulicom cara Dušana, Knićaninovom i Skenderbegovom je oko 3 100 m2. 

Planirano je da kompleks poseduje podzemnu garažu na tri nivoa, sa oko 150 parking mesta. U prizemlju će se nalaziti 11 poslovnih prostora, različitih površina. 

Za projektovanje kompleksa, bio je zadužen domaći biro ,,Potka doo", dok je investitor projekta je kompanija ,,Krug investicija doo". 

U sklopu kompleksa, takođe je planirano i da se u unutrašnjosti nalazi spa i welness centar. 

Garaža za koju je planirano da se prostire na tri nivoa, imaće 2 ulaza sa rampama dužine 6 metara, a svako od 150 predviđenih mesta imaće i mogućnost za punjenje električnih automobila. U objekat je planirano da se ulazi na četiri stambena ulaza koji imaju po dva lifta i portira. 

Početno planirani rok za završetak radova, bio je za četvrti kvartal 2022. godine, što se ipak nije dogodilo. Ovom prilikom, nismo uspeli da dobijemo potvrdu kada bi se to moglo desiti, kao i zbog čega je došlo do izmena u ranije previđenoj dinamici.

Komentari

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju