Neizvesna sudbina projekta ,,Lux 51" - Građevinska dozvola izdata, pa naknadno poništena:

07/20/2022
od strane

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa ,,Lux 51", obustavljena je u fazi pripremnih radova, nakon poništavanja građevinske dozvole početkom ove godine. 

Radovi su prema najavi, započeti u toku oktobra prošle godine, kada je počelo iskopavanje terena radi formiranja temeljne jame, a zatim i izgradnje podzemnih etaža. 

Građevinska dozvola je naknadno poništena, zbog mogućeg štetnog elektromagnetnog zračenja iz susedne trafostanice, čija merenja nisu izvršena, a što je rešenjem o obrazloženju poništenja dozvole i shodno lokacijskim uslovima, naknadno zatraženo. 

Ukoliko bi se utvrdilo da vrednost jačine električnog polja prelazi 0,2 kV/m, izgradnja kompleksa na predmetnoj lokaciji ne bi bila dozvoljena. 

Kako iz prodaje projekta ,,Lux 51" nisu odgovorili na naš upit, ostaje nepoznato kakva je dalja sudbina projekta i da li će u skorijem roku radovi biti nastavljeni. 

Ono što je svakako primetno, jeste da je zvanična kampanja prodaje nastavljena, pa se može zaključiti da će projekat ipak biti realizovan.

Ukoliko do toga i dođe u skorijem vremenskom periodu, planirano je da se kompleks sastoji od tri objekta (A, B i C) spratnosti P+5+Ps i četiri veznih aneksa (D1, D2, D3 i D4) spratnosti P+3, ukupne BRGP od 65.680 m2, od čega je nadzemno predviđeno 39.174 kvadrata. Poslovni deo kompleksa, prostiraće se na oko 5500 m2. 

U okviru 3 previđena objekta, biće smešteno 280 stambenih jedinica varira od ponuđenih 32 - 220 m2, sa dodatnih 48 lokala u prizemlju, predviđenih za izdavanje. Previđena je i izgradnja ukupno 500 parking mesta, smeštenih u okviru podzemne garaže. 

Autor projekta je biro ,,Folić architects", bivšeg gradskog urbaniste Milutina Folića, dok je investitor kompanija ,,Lux Invest International".

Komentari

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju