Počela rekonstrukcija fasade BIGZ-a - Kompletan završetak obnove objekta u prvom kvartalu sledeće godine:

07/15/2022
od strane

Postavljanjem skela na istočni front fasade Zgrade BIGZ-a, započeti su radovi na njenoj rekonstrukciji, čije se kompletiranje očekuje do početka 2023. godine. 

U pitanju su radovi koji se izvode u sklopu kompletne rekonstrukcije nekadašnjeg zdanja BIGZ-a, koje se transformiše u moderan poslovni objekat za izdavanje, čiju arhitekturu potpisuje ,,Remorker architects", poznat po ranijim projektima rekonstrukcija napuštenih objekata i poslovnih prostora, poput zgrade u Bulevaru kralja Aleksandra 79, Resavskoj 31, bivšoj zgradi fabrike ,,Beko" na Dorćolu (današnji Kalemegdan business center), Makedonske 44a, kao i Palate Beograd, koja je u završnoj fazi. 

Neka od navedenih rešenja, nagrađivana su u prethodnom periodu. 

Ove projekte, realizovala je kompanija ,,Marera Properties" (Marera Real Estate), koja je ujedno i investitor projekta rekonstrukcije BIGZ-a. 

Trenutnoj fazi, prethodili su pripremni radovi na raščišćavanju objekta, koji su obuhvatili iznošenje više od 500 kubnih metara šuta po spratu. 

Zdanje BIGZ-a prostire se na bruto razvijenoj građevinskoj površini od približno 40 000 m², od čega je pojedinačna površina etaža prosečno oko 3 500 m². 

Objekat je pod zaštitom države i postojeća fasada uz rekonstrukciju i zamenu prozora, zadržaće u potpunosti autentični izgled. 

Vrednost rekonstrucije, čiji je kompletan završetak planiran za mart 2023. godine, iznosi 20 miliona evra.

Komentari

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju