Završava se rekonstrukcija i dogradnja Kliničko - bolničkog centra Srbije - Postavljanje fasade pri kraju:

09/01/2022
od strane

Nakon otvaranja novoizgrađene dvanaestospratne lamele u okviru dela rekonstruisanog i dograđenog zdanja Kliničkog centra Srbije, koje je upriličeno 27. februara ove godine, trenutno su u toku završni na kompletiranju čitavog objekta. 

Po završetku radova, isti bi prvenstveno trebalo da bude u funkciji novog objekta Poliklinike, Urgentnog centra i klinike za hematologiju, gastroenterologiju, kardiologiju, grudnu hirurgiju i za endokrinologiju, te Odeljenja za fertilitet i Centra za transplantaciju. 

Planirano je da 2 rekonstruisane, odnosno dograđene višespratne lamele, zajedno sa pratećim aneksima koji čine sastavni deo konstrukcije novoizgrađenog kompleksa KCS-a, raspolažu sa 825 bolnička kreveta (231 u intenzivnoj nezi, 547 u poluintenzivnoj i 47 u bolnici za dnevno lečenje), 34 operacione sale, dijagnosticke kapacitete, uključujući osam angio-sala, tri magnetne rezonance, šest skenera, 12 rendgen kabineta i druge prateće opreme. 

Podsećanja radi, krajem 2018. godine, počeli su radovi na rekonstrukciji i dogradnji Kliničkog centra Srbije, koja je pored kompletne obnove, opremanja i završetka ranije izgrađene desetospratne lamele, podrazumevala i dogradnju nove, koja se prostire na dodatnih 12 spratova. 

Nova zgrada Poliklinike sa urgentnim centrom,  prostiraće se na ukupno 86.000m2, od čega je površinom od 59.000m2 obuhvaćena rekonstrukcija postojeće desetospratne lamele sa pratećim aneksima smeštenim u okviru platforme koja se pruža od prizemlja do 3. etaže, dok je 27.000m2 prostora dograđeno. 

izvođač radova je konzorcijum koji čine GH Holding iz Ljubljane i Delta inženjering iz Beograda. Ukupna vrednost procenjena je na 260 miliona evra.


Komentari

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju