,,Očekujemo početak radova krajem godine“ – Počinje izgradnja novog hotela Intercontinental u Bloku 20?

01/12/2022
od strane Vera Furtula

Nakon otvaranja jednog od najznačajnih gradilišta u prestonici, odnosno početka radova na rekonstrukciji Sava centra, kompanija ,,Delta Real Estate" spremna je za novi investicioni ciklus, koji će u Beograd dovesti još jedan hotel iz ,,InterContinental grupe", a dugoročno je u planu i izgradnja projekta na Auto-komadi, koji je značajno izmenjen, kao stambeno-poslovnog kompleksa ,,Delta Land“ u Bulevaru despota Stefana.

Kada govorimo o novom hotelu ,,Intercontinental“, on će se nalaziti na godinama napuštenoj parceli u novobeogradskom Bloku 20, odnosno u Ulici Milentija Popovića.

Iz kompanije Delta Real Estate, za naš portal su za sada mogli da istaknu sledeće:

,,Planirani projekat novog hotela InterContinental Beograd kompletiraće smeštajnu ponudu Beograda sa 5 zvezdica i 220 ekskluzivnih soba. Na ovoj parceli biće izgrađen i poslovni prostor sa podzemnim garažama, a ceo kompleks stvoriće modernu i zelenu oazu na pešačkoj udaljenosti od najvećeg kongresnog centra. Spreman je fascinantan projekat, za koji će biti potrebno izdvojiti značajna sredstva.“

Iz ove kompanije dodatno ističu da su bliži nego ikada ostvarenju jednog od svojih ciljeva – da hotel InterContinental vrate u Beograd, a početak radova očekuju krajem ove godine.

Kompleks hotela sastoji se iz 2 kule visine 100 metara i višespratnog aneksa iznad koga se iste razvijaju na ukupnoj bruto razvijenoj građevinskoj površini od oko 80 000 m2.

Delta Real Estate deo je poslovnog sistema Delta Holding, u čijem su vlasništvu prestižni hoteli Crowne Plaza, Holiday Inn, Hotel Indigo u Beogradu, kao i hotel InterContinental u Ljubljani.

Komentari

Blok 20 ili blok 19?
Napiši recenziju