Beogradskiprojekti.rs je građevinsko-informativni portal, koji za osnovni cilj ima praćenje razvoja Beograda, kroz prezentaciju i razmenu informacija o predloženim, planiranim i aktuelnim projektima u prestonici Srbije, kao i kreiranju fotografskog i video materijala na temu istih. 

Svoje korene vuče iz istoimene Instagram stranice, osnovane 18. avgusta 2018. godine. Zaključno sa trećim rođendanom naše centralne (Instagram) stranice, kako smo je do otvaranja portala nazivali, realizovano je 728 objava, koje su kroz veliki broj ekskluzivnih prezentacija novoplaniranih projekata, intervjua, hiljade fotografija sa zemlje i iz vazduha u našoj izradi, pratile napredak razvoja prestonice Srbije, odnosno Grada Beograda. 

Stranica je oduvek težila ka objektivnom i nepristrasnom radu, trudeći se da obuhvati sve teme u javnom interesu, kao što je rušenje i devastacija istorije glavnog grada, probijanje rokova, projekte koji svojim gabaritom, spratnošću, izgledom, pozadinom, parcelama i delovima grada u kojima se realizuju, narušavaju prihvatljive norme gradnje, pravni sistem i javni interes. 

Stranica, kroz prethodne 3 godine (18.8.2018.-10.2021.) nije komercijalizovana. Okupljala je tim entuzijasta, koji je na vrlo profesionalan način integrisao Instagram stranicu u nešto što su mnogi i pored nepostojanja zvanične web prezentacije, doživljavali kao portal, s obzirom na visoki kvalitet fotografskog materijala, veliki broj ekskluzivnih informacija i objava, kao i zbog činjenice da gotovo svi tekstovi na stranici, nisu izlazili iz okvira opširnosti, kakva se uglavnom implemetira na informativnim portalima, a ne na društvenim mrežama. Sa istom praksom, uz stalno napredovanje, trudićemo se da nastavimo i u budućnosti. 

Stoga i na samom portalu, možete pogledati već uveliko javno dostupne vesti (sa izvornim datumima), realizovane upravo kroz rad na društvenim mrežama, odnosno konkretno na Instagram i Facebook stranici. 
Beogradski projekti poseduju i Youtube kanal, na čijem razvoju se intenzivno radi od leta 2021. 

Ono što je takođe vrlo važno naglasiti, jeste da ,,Beogradski projekti" još od sredine 2019. godine insistira nad punim vlasništvom nad svojim materijalom, u smislu da stranica od tada ne preuzima foto ili video-reportaže mimo lične izrade. To znači da su iste, isključivo pravljene našom opremom i da su plod našeg nekomercijalnog rada. Slična praksa je i sa 3d prikazima (renderima) i drugim prezentacijama novoplaniranih projekta. Insistiramo da nam isti uz prateće odgovore, budu prethodno dostavljeni, kako zbog rezolucije, tako i iz želje na potpunu ekskluzivnost naše strane, kao izvora u smislu distributera informacija i prikazivača u javnosti, a u smislu foto i video materijala, i kao autora sadržaja. 

Kroz otvaranje portala, otvorena je još jedna dimenzija našeg rada, koja će se ogledati u širem kontekstu same teme. Trudićemo se da više prostora damo predlozima, projektima od značaja za čitavu zemlju i region, zatim građanskom aktivizmu, analizama... 

Portal, odnosno raniji rad kroz stranicu, stvorio je saradnju sa gotovo svim vodećim kompanijama na tržištu nekretnina, građevinskim kompanijama, a posebno arhitektonskim kancelarijama.