Nova dimenzija rada u narednom periodu:

Danas u 16 časova, zvanično je otvoren portal beogradskiprojekti.rs , fokusiran na teme iz oblasti arhitekture, građevinarstva, saobraćaja, razvoja nekretnina, biznis sveta, ekonomije, odbrane i različitih industrijskih sfera, a sve to u kontekstu razvoja Beograda, uz ostavljanje rubrika posvećenih projektima u ostatku Srbije, regionu i svetu. 

Posetiocima je od sada na raspolaganju praćenje vesti kroz 14 rubrika, podeljenih u 5 grupa: Beogradski projekti, Rekonstrukcije, Grad, Srbija i region, kao i Svet. Portal poseduje i veb stranicu arhiva, gde su smeštene galerije i osnovni podaci svih najvažnijih projekata, a koja će se vremenom dopunjavati i upotpuniti. Na tom mestu, dostupni su aktuelni prikazi budućeg izgleda samih projekta, kao i hronološki poređane foto-reportaže u cilju lakšeg praćenja napretka izgradnje. Ostavljanje utisaka, zaključaka, komentara i dodatnih pitanja, omogućeno je ispod svake pojedinačne vesti. 

Pratioce na društvenim mrežama, zainteresovalo je da li će portal prilikom otvaranja posedovati i forum, s obzirom da se on mogao videti na promotivnim banerima, a da nije zvanično najavljen u tekstovima o otvaranju portala. Odgovor na to pitanje je da otvaranje foruma neće biti izvedeno ovom prilikom. Portal će se u narednom periodu dodatno kompletirati i usavršavati, kako bi u potpunosti bilo realizovano idejno rešenje, koncipirano uoči početka njegove izrade. 

Kada govorimo o vizuelnom izgledu samog portala, izrada istog je realizovana na način da on maksimalno podseća na našu centralnu Instagram stranicu, gde je funkcionisanje naših mreža, 18. avgusta 2018. godine i započeto. 

Kombinacija tabova rubrika, gde su smeštene prepoznatljive početne fotografije reportaža, zajedno sa delovima ,,Poslednje vesti" i ,,Izdvajamo", omogućila je da prelaz sa Instagram stranice bude kontinuiran i vizuelno usklađen. 

Za izradu portala, čija je realizacija trajala 5 meseci unazad, zaslužan tim iz kompanije Bazarko.rs , koja se bavi razvojem online prodavnica i drugih vrsti veb sajtova. Pred njih je stavljen izazovan zadatak - da prilagode mogućnosti programa u kome se sajtovi izrađuju, potrebama informativnog portala, kakav je beogradskiprojekti.rs . Uz stalnu komunikaciju i prilagođavanje, taj zadatak je ispunjen sa velikim uspehom. 

Ono što je na kraju izuzetno važno da naglasimo, jeste da će stranice na društvenim mrežama, a što je posebno relevantno za pratioce centralne (Instagram) stranice, nastaviti da funkcionišu u dosadašnjim okvirima. Portal će uglavnom imati vremensku prednost, kada govorimo o objavljivanju samog sadržaja, a na njemu će biti dostupan i veći broj informacija, kako kroz njihov veći broj na nivou svakog teksta, tako i na nivou predviđenih tema, koje će se obrađivati u budućnosti. 

Pozivamo Vas da se i sami uverite u izgled našeg portala, a da Vaše utiske, podelite sa nama u komentarima!

Komentari

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju